Nose Work, Nosework, K

Introduktion till K9 Nose Work®

I intro till K9 Nose Work kommer vi jobba med hundens motivation till att vilja leta efter en specifik doft. Det blir ingen inlärd doft i den här kursen utan vi kommer att jobba med dofter som de redan kan, dvs godis eller leksak och de kommer att jobba självständigt. Anledningen är att vi i denna kurs kommer att lägga den oerhört viktiga grundträningen till att vilja leta och ni som förare kan slappna av och enbart fokusera på att lära er läsa er hund när den ”hittar” doften.

Det är naturligt för hundarna att vilja jaga. Det är hundens jaktlust och- eller byteslust som driver hunden till att leta och att leta efter sitt favoritgodis- eller favoritleksak är mycket motivationshöjande för dem. När de har rätt driv kommer vi att lära in en specifik doft (eukalyptus), vilket blir i kursen som heter introduktion till doft. Den kommer efter den här kursen. 


KURSSTART VÅR 2021:
Torsdagar: 8/4, 15/4, 22/4, 6/5, 27/5 och 3/6, kl. 18:15. FULLBOKAD!!
Pris: 1500kr
Var: Bläshammar 61, 432 48 Varberg

Antal deltagare: 6 st. Hundarna kommer att köras en och en. De behöver kunna vänta i en bil medan de vilar. Detta för att alla olika typer av hundar skall kunna vara med. Minimiantal för att kursen skall bli av är 3st.

Anmälan till:  malin.blashammar@telia.com,Skriv ert namn, hundens namn, ras och ålder.

 

OBS! Inga förkunskaper krävs.

 

Välkomna med er anmälan!


Foto: Malin Larsson