Malin Larsson

Jag har alltid varit intresserad av hundar men det dröjde länge innan jag fick en egen. Det var en Rottweiler, som hette Tyra och vår väg tillsammans var inte enkel men hon lärde mig så mycket och tack vare henne bildade jag DoggieSense. Jag och min Tyra hann bli uppflyttade till klass 2 i Nose Work, innan jag tyvärr blev tvungen att ta bort henne. Nu har jag två stycken Australian Kelpies. 

En hane vid namn Tarc och som är fyra år. Vi tränar Nose Work, tävlingslydnad, bruks (personsök) och Hoopers. Vi tävlar i klass 2 i NW tävling samtliga moment och klass 2 i inomhussök samt behållarsök.

Jag har även en tik som heter Zazz och hon är 5 månader. Min tanke med henne är lite samma som med Tarc men jag kommer nog satsa lite mer på lydnaden med henne. Vi får se hur hon utvecklas. 


Mina utbildningar:

I Nose Work: Är certifierad Nose Work instruktör och tävlingsdomare för Svenska Nose Work Klubben, samt även instruktör (CNWI™) för den amerikanska organisationen NACSW™. Jag håller mig ständigt uppdaterad inom Nose Work genom vidareutbildningar för främst NACSW™ samt gått utbildningar för Ron Gaunt, Fred Helfers, Jill Marie O'Brien, Gail McCarthy, Adam Hübinette mfl. 


I Hoopers: Är diplomerad instruktör i Hoppers Aktivering+ för Gitte Agersted Hansson och för Svenska Hoopersklubben. Har även gått en online instruktörskurs för Canine Hoopers World. 


Övrigt:

Jag har just nu en pågående instruktörsutbildning i Bästa Starten för Maria Brandel och Siv Svendsen. Jag har gått kurser för Canis Hundskola, bland annat deras 1-åriga KlickerTRÄNARkurs. Har även gått Specialsök kurser för Nordiska Hund.  Är utbildad BeteendeCoach för Svenska PedagogHundsinstitutet, för att kunna hjälpa hundägare och deras hundar till att få en bra relation tillsammans. Genom Aktiv Hund är jag instruktör i personsök och kantarellsök. 

Min kursverksamhet håller jag på en liten gård i Bläshammar, Varberg. Min man äger gården och vi bor strax intill. Gården har flera möjligheter till spännande sökområden och ett inhägnat banområde för Hoopers.
Adress till gården är Bläshammar 61.