Malin Larsson

Min första hund var en Rottweiler som hette Tyra och vårt liv tillsammans var inte enkelt men lärorikt. Tillsammans fann vi Nose Work och tack vare henne bildade jag DoggieSense. Jag och min Tyra hann bli uppflyttade till klass 2 i Nose Work, innan hon tyvärr gick bort, nästan 10 år gammal.


Nu har jag två stycken Australian Kelpies, från bästa Skovfarmen's kennel i Danmark.

En hane vid namn Tarc (Skovfarmen's Chocolate Tarcoola) och som är 5 1/2 år. Vi tränar Nose Work, tävlingslydnad, bruks (personsök) och Hoopers. Vi tävlar i klass 3 i NW tävling samtliga moment och i inomhussök samt klass 2 i enskilda moment i behållarsök, fordonsök och utomhussök.
I brukset är vi uppflyttade till lägreklass. 

Jag har även en tik som heter Zazz (Skovfarmen's Chocolate Zazzy Zelma) och hon är 20 månader. Hon är uppflyttad till klass 2 i NW TEM Inomhus. Min tanke med henne är lite samma som med Tarc men jag kommer nog satsa lite mer på lydnaden med henne. Vi får se hur hon utvecklas. 


Mina utbildningar:

I Nose Work: Är certifierad Nose Work instruktör och tävlingsdomare för Svenska Nose Work Klubben, samt även instruktör (CNWI™) för den amerikanska organisationen NACSW™. Jag håller mig ständigt uppdaterad inom Nose Work genom vidareutbildningar för främst NACSW™ samt gått utbildningar för Ron Gaunt, Fred Helfers, Jill Marie O'Brien, Gail McCarthy, Adam Hübinette mfl. 


I Hoopers: Är diplomerad instruktör i Hoppers Aktivering+ för Gitte Agersted Hansson och för Svenska Hoopersklubben. Har även gått en online instruktörskurs för Canine Hoopers World. 


Övrigt:

Jag har en instruktörsutbildning i Bästa Starten för Maria Brandel och Siv Svendsen. Jag har gått kurser för Canis Hundskola, bland annat deras 1-åriga KlickerTRÄNARkurs. Har även gått Specialsök kurser för Nordiska Hund.  Är utbildad BeteendeCoach för Svenska PedagogHundsinstitutet, för att kunna hjälpa hundägare och deras hundar till att få en bra relation tillsammans. Genom Aktiv Hund är jag instruktör i personsök och kantarellsök. 

Min kursverksamhet håller jag på en liten gård i Bläshammar, Varberg. Min man äger gården och vi bor strax intill. Gården har flera möjligheter till spännande sökområden och ett inhägnat banområde för Hoopers.
Adress till gården är Bläshammar 61.